Op deze pagina vertellen wij alles over de populariteit van de silent disco pakketten. Daarnaast geven we een uitleg over hoe de silent disco werkt, de verzendmethode per post en een stukje over de geschiedenis van de silent disco hype.

Uit welke onderdelen bestaat een Silent disco set

Een silent disco set bestaat in de basis uit 2 onderdelen. Dit begint met een zender, welke aangesloten wordt op een telefoon, tablet zoals een iPad, een laptop of een dj-set. Naast de zender heb je een gewenst aantal koptelefoons nodig, naargelang het aantal bezoekers van het evenement.

Zenders

Er zijn hoofdzakelijk 2 verschillende soorten zenders op de markt. De standaard silent disco zender heeft een adapter om hem aan het stopcontact te hangen én een aansluiting voor een geluidskabel. Wij leveren normaal gesproken een kabels welke verloopt naar mini-jack, voor bijvoorbeeld telefoons. Men noemt dit vaak een aux-kabel.

Naast de standaard zender is er ook een draadloze zender. Deze heeft heen adapter en kan dus geheel draadloos functioneren. Een telefoon aansluiten met een aux-kabel is een optie, maar om het helemaal draadloos te maken, kan hij ook via bluetooth verbonden worden. De draadloze zender maakt het mogelijk om ook op plekken zonder stroom een feestje te geven. Bijvoorbeeld midden in een bos, op het strand, of wandelend door de stad.

Koptelefoons

De silent disco koptelefoons zijn altijd draadloos. Deze hebben een ingebouwde accu die ruim 8 uur mee gaat. De koptelefoon is voorzien van een eigen volume regeling en heeft de keuze tussen 3 verschillende kanalen. Voor ieder kanaal heb je 1 zender nodig. Wanneer je dus 3 zenders gebruikt, kan je op de koptelefoons kiezen tussen 3 playlists tegelijk! Bij ieder kanaal geeft de koptelefoon ook nog een eigen kleur licht. Zo weet je precies wie waar naar luistert en heb je een spectaculair gezicht in het donker!

Met deze 3 producten stel je eenvoudig een complete set samen:

  • Kies het gewenste aantal koptelefoons
  • Maak een keuze tussen de normale of de draadloze zender (1,2 of 3 stuks)
  • Bestel eenvoudig en laat het per post thuis bezorgen

Hoe werkt het silent disco systeem

Je verbindt de silent disco zenders aan de mediaspeler. Een dj-set, of een telefoon met een Spoitfy of YouTube playlist. De zenders sturen een signaal draadloos naar de ontvangers, de koptelefoons. De hoofdtelefoons ontvangen 3 kanalen, waartussen de luisteraar kan kiezen. Dit kan alleen als je 3 zenders hebt. Het zenden gebeurt op 3 frequenties, 863.100, 863.800 en 864.950 Mhz. Dit zijn de 3 kanalen. Voor een silent disco feest heb je dus geen Wifi nodig.

De koptelefoons worden opgeladen geleverd en gaan minimaal 8 uur mee. Ook de draadloze zenders gaan zeker zo lang mee met de ingebouwde batterij. Na gebruik worden de koptelefoons grondig gereinigd en weer volledig opgeladen. Wij hebben gekozen voor een interne oplaadbare batterij/accu, waardoor de koptelefoons lang meegaan, zonder onnodige vervuiling door honderden lege batterijen per week.

Silent disco huren per post

Het is mogelijk om de silent disco set in Zaandam op te halen. Wij verzorgen ook de verzending per post. Zo hoeft u zelf naar niet Zaandam te rijden en blijven de kosten laag. Het verzenden inclusief retourlabel kost € 14,50 inclusief BTW. Echter, vanaf een bestelling met 25 koptelefoons hanteren wij gratis verzending én retourlabel.

Wij sturen de silent disco pakketten altijd ruim op tijd op. Is het feest op vrijdag, dan doen wij de set op dinsdag al op de post. Deze is er dan normaal gesproken op woensdag. Mocht er toch een dag vertraging optreden, dan is de set er alsnog een dag van tevoren. De eerste werkdag na gebruik brengt u het pakket eenvoudig weer naar het dichtstbijzijnde PostNL punt. Het retourlabel hoef je alleen nog over het ‘oude’ label heen te plakken. Je hoeft dus niet meer te betalen bij het postkantoor.

De transportbox is voorzien van de koptelefoons, de zender(s), bijbehorende kabels, een overzichtelijke handleiding, het retourlabel en sluitingen om het krat weer dicht te maken.

Silent disco huren per post

Een set met koptelefoons en zenders bestellen

Het is eenvoudig om zelf een silent disco set samen te stellen en te bestellen. Voor nog meer gemak hebben wij een aantal sets samengesteld met een populair aantal koptelefoons en 1 zender. Mocht u toch liever 1 of 2 extra zenders willen, dan zijn deze eenvoudig toe te voegen aan de bestelling. Wilt u liever een dj-set aansluiten op de zender, dan kunt u de juiste kabel los en gratis bijbestellen. Aangeven in de opmerkingen mag natuurlijk ook. Grotere sets zijn hier te vinden. U kunt tot 1000 stuks bij ons terecht.

Hieronder vindt u een overzicht van de populaire pakketten. Andere aantallen zijn te bestellen door aan een pakket een aantal losse silent disco headphones en zenders toe te voegen.


Silent disco is momenteel erg populair in Nederland

De eerste silent disco was in 1969 en in 1999 vond het eerste silent festival plaats. In de jaren daarna is de populariteit langzaam gegroeid en deze is anno 2020 zeker op een hoogtepunt. Diverse festivals hebben een speciale silent disco area of podium. Echter ook op bedrijfsfeesten en thuis is het een ware rage. Je kunt er tenslotte tot diep in de nacht een feestje mee geven. Iedereen bepaalt zijn eigen volume, de klank is uitstekend en dat alles zonder overlast te verzorgen bij de buren! Wekelijks zijn er op vele feestjes in Nederland silent disco sets te vinden. Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met de verhuur en voorzien inmiddels tientallen feesten en honderden feestgangers van koptelefoons.

Waar kun je de koptelefoons nog meer voor gebruiken?

Natuurlijk worden de silent disco sets veel gebruikt voor feestjes. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor een aantal andere handige toepassingen. Denk hierbij aan een presentatie of seminar tijdens een beurs, waar je de spreker goed wilt horen, zonder dat omliggende stand en sprekers er last van hebben. Dankzij de 3 kanalen, kunnen er 3 seminars tegelijk plaatsvinden, zonder elkaar te storen. Iedere bezoeker bepaalt zijn eigen volume en kan de spreker uitstekend verstaan!

Kopetelefoons gebruiken om te vertalen

Naast 3 verschillende zalen, wordt er tijdens een congres ook veel gebruikt gemaakt van verschillende talen. Met bezoekers over de hele wereld is het inzetten van een silent disco installatie ook zeer geschikt als vertaalmiddel. Een Spaanstalige spreker kan live met een of meerdere tolken vertaald worden naar Engels, Duits, Frans of Nederlands. Hiermee maak je de presentatie duidelijk volgbaar voor een zeer breed publiek, zonder dat men last van elkaar heeft.

Beurs, congres, seminar of presentatie met koptelefoons

Wij leveren regelmatig sets met koptelefoons voor zakelijke doeleinden. Ook voor meerdaagse producties verzorgen wij een ruim voldoende aantal koptelefoons, het tussen de dage in opladen en eventueel de uitgifte en ontvangst van de hoofdtelefoons.

Silent Disco Company is onderdeel van PartyZaan AudioVisual Rental. PartyZaan verzorgt ook de verhuur en bediening van projectieschermen, geluid, microfoons en podia op corporate events. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Het omzetten van uw wensen naar een technisch concept is iets waar wij de verwachtingen graag mee overtreffen!

De geschiedenis van silent disco

De eerste silent disco party in de Finse film 'Ruusujen Aika'

Wist je dat de eerste silent disco in een film was? In 1969 al, werden er tijdens een feestje in de film Ruusujen Aika koptelefoons gedragen. Het heeft nog even geduurd tot dat het eerste festival plaatsvond op deze manier. In het begin van de jaren 90 vonden de eerste feesten plaats. met name milieu activisten namen dit initiatief, zodat overlast aan de flora en fauna in de omgeving tot een minimum beperkt werd. Een van de eerste stille disco’s werd zelfs georganiseerd door 2 Nederlandse dj’s!

In de jaren hierna vonden zelfs stille concerten plaats en live-optredens in combinatie met een film. Met de meerdere kanalen op de koptelefoons kan je kiezen waar je op dat moment naar wil luisteren. Inmiddels is de silent disco een rage over de hele wereld en zo ook in Nederland. Wij voorzien je dan ook graag van de benodigde materialen om er zelf een unieke ervaring van te maken!

Vragen over de mogelijkheden

Heb je naar aanleiding van de bovenste tekst onderdelen toch nog vragen over de werking van silent disco? Wij beantwoorden deze natuurlijk graag. Je kunt ons bellen, mailen of natuurlijk bij ons langs komen in onze showroom in Zaandam. Wil je zelf een silent disco party organiseren? Dan kan je een offerte bij ons aanvragen, of direct een bestelling doen via de productenpagina. Wij wensen je alvast heel veel plezier met deze unieke ervaring!

BEL DIRECT