Search

Gratis verzending door heel Nederland vanaf € 60,- 

Zeer scherpe prijzen voor koptelefoons en zenders

De beste Silent Disco koptelefoons op de markt

Te huur in ieder gewenst aantal

Informatie over silent disco

Op deze pagina vertellen wij alles over de populariteit van de silent disco pakketten. Daarnaast geven we een uitleg over hoe de silent disco werkt, de verzendmethode per post en een stukje over de geschiedenis van de silent disco hype.

Silent Disco Company koptelefoon rood

1. Kies het aantal koptelefoons

Bepaal het aantal silent disco koptelefoons dat je nodig hebt. Je kunt een set bestellen, maar ook losse (extra) koptelefoons.

2. Kies het aantal en type zenders

Kies 1, 2 of 3 zenders. Gewone met stroomdraad of draadloze op batterij met bluetooth. 

3. Winkelwagen en betaling

Controleer de aantallen, vul je gegevens in en betaal veilig met iDeal. Wij sturen je daarna persoonlijk een bevestigingsmail.

4. Bezorging bij je thuis

Wij verwerken je bestelling en PostNL zorgt voor een tijdige levering bij je thuis. Wij verzenden ze 3 dagen voor de gebruiksdatum.

Silent disco feest koptelefoons huren

5. Tijd voor een feestje!

Met de overzichtelijke handleiding ben je binnen enkele minuten klaar en kan het feest beginnen.

6. Retourneren bij PostNL

Na het afsluiten van de box kunt u deze met ons retourlabel de eerstvolgende werkdag weer inleveren bij een PostNL punt naar keuze.

Uit welke onderdelen bestaat een Silent disco set

Een silent disco set bestaat in de basis uit 2 onderdelen. Dit begint met een zender, welke aangesloten wordt op een telefoon, tablet zoals een iPad, een laptop of een dj-set. Naast de zender heb je een gewenst aantal koptelefoons nodig, naargelang het aantal bezoekers van het evenement.

Een silent disco set bestaat in de basis uit 2 onderdelen. Dit begint met een zender, welke aangesloten wordt op een telefoon, tablet zoals een iPad, een laptop of een dj-set. Naast de zender heb je een gewenst aantal koptelefoons nodig, naargelang het aantal bezoekers van het evenement.

Met iedere zender kan je een telefoon koppelen. Met 3 zender kun je dus 3 verschillende muziekstijlen tegelijk draaien. Op de koptelefoon kan je kiezen naar welke je luistert.

De silent disco koptelefoons zijn altijd draadloos. Deze hebben een ingebouwde accu die ruim 10 uur mee gaat. De koptelefoon is voorzien van een eigen volume regeling en heeft de keuze tussen 3 verschillende kanalen. Voor ieder kanaal heb je 1 zender nodig. Wanneer je dus 3 zenders gebruikt, kan je op de koptelefoons kiezen tussen 3 playlists tegelijk! Bij ieder kanaal geeft de koptelefoon ook nog een eigen kleur licht. Zo weet je precies wie waar naar luistert en heb je een spectaculair gezicht in het donker!

Silent Disco Company koptelefoon

Hoe werkt het silent disco systeem​

Je verbindt de silent disco zenders aan de mediaspeler. Een dj-set, of een telefoon met een Spoitfy of YouTube playlist. De zenders sturen een signaal draadloos naar de ontvangers, de koptelefoons. De hoofdtelefoons ontvangen 3 kanalen, waartussen de luisteraar kan kiezen. Dit kan alleen als je 3 zenders hebt. Het zenden gebeurt op 3 frequenties, 863.100, 863.800 en 864.950 Mhz. Dit zijn de 3 kanalen. Voor een silent disco feest heb je dus geen Wifi nodig.

De koptelefoons worden opgeladen geleverd en gaan minimaal 8 uur mee. Ook de draadloze zenders gaan zeker zo lang mee met de ingebouwde batterij. Na gebruik worden de koptelefoons grondig gereinigd en weer volledig opgeladen. Wij hebben gekozen voor een interne oplaadbare batterij/accu, waardoor de koptelefoons lang meegaan, zonder onnodige vervuiling door honderden lege batterijen per week.

Silent disco huren per post​

Het is mogelijk om de silent disco set in Zaandam op te halen. Wij verzorgen ook de verzending per post. Zo hoeft u zelf naar niet Zaandam te rijden en blijven de kosten laag. Het verzenden inclusief retourlabel kost € 14,50 inclusief BTW. Echter, vanaf een bestelling van € 60,- hanteren wij gratis verzending én retourlabel.

Wij sturen de silent disco pakketten altijd ruim op tijd op. Is het feest op vrijdag, dan doen wij de set op dinsdag al op de post. Deze is er dan normaal gesproken op woensdag. Mocht er toch een dag vertraging optreden, dan is de set er alsnog een dag van tevoren. De eerste werkdag na gebruik brengt u het pakket eenvoudig weer naar het dichtstbijzijnde PostNL punt. Het retourlabel hoef je alleen nog over het ‘oude’ label heen te plakken. Je hoeft dus niet meer te betalen bij het postkantoor.

De transportbox is voorzien van de koptelefoons, de zender(s), bijbehorende kabels, een overzichtelijke handleiding, het retourlabel en sluitingen om het krat weer dicht te maken.

Silent disco huren per post
Silent disco yoga. Huur koptelefoons voor een sport evenement.
Silent disco bingo huren
Silent Disco DJ battle huren

Silent disco is momenteel erg populair in Nederland​

De eerste silent disco was in 1969 en in 1999 vond het eerste silent festival plaats. In de jaren daarna is de populariteit langzaam gegroeid en deze is anno 2020 zeker op een hoogtepunt. Diverse festivals hebben een speciale silent disco area of podium. Echter ook op bedrijfsfeesten en thuis is het een ware rage. Je kunt er tenslotte tot diep in de nacht een feestje mee geven. Iedereen bepaalt zijn eigen volume, de klank is uitstekend en dat alles zonder overlast te verzorgen bij de buren! Wekelijks zijn er op vele feestjes in Nederland silent disco sets te vinden. Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met de verhuur en voorzien inmiddels tientallen feesten en honderden feestgangers van koptelefoons.

Waar kun je de koptelefoons nog meer voor gebruiken?

Natuurlijk worden de silent disco sets veel gebruikt voor feestjes. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor een aantal andere handige toepassingen. Denk hierbij aan een presentatie of seminar tijdens een beurs, waar je de spreker goed wilt horen, zonder dat omliggende stand en sprekers er last van hebben. Dankzij de 3 kanalen, kunnen er 3 seminars tegelijk plaatsvinden, zonder elkaar te storen. Iedere bezoeker bepaalt zijn eigen volume en kan de spreker uitstekend verstaan!

Koptelefoons gebruiken om te vertalen

Naast 3 verschillende zalen, wordt er tijdens een congres ook veel gebruikt gemaakt van verschillende talen. Met bezoekers over de hele wereld is het inzetten van een silent disco installatie ook zeer geschikt als vertaalmiddel. Een Spaanstalige spreker kan live met een of meerdere tolken vertaald worden naar Engels, Duits, Frans of Nederlands. Hiermee maak je de presentatie duidelijk volgbaar voor een zeer breed publiek, zonder dat men last van elkaar heeft.

Beurs, congres, seminar of presentatie met koptelefoons​

Wij leveren regelmatig sets met koptelefoons voor zakelijke doeleinden. Ook voor meerdaagse producties verzorgen wij een ruim voldoende aantal koptelefoons, het tussen de dage in opladen en eventueel de uitgifte en ontvangst van de hoofdtelefoons.

Silent Disco Company is onderdeel van PartyZaan AudioVisual Rental. PartyZaan verzorgt ook de verhuur en bediening van projectieschermen, geluid, microfoons en podia op corporate events. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Het omzetten van uw wensen naar een technisch concept is iets waar wij de verwachtingen graag mee overtreffen!

De geschiedenis van silent disco​

Wist je dat de eerste silent disco in een film was? In 1969 al, werden er tijdens een feestje in de film Ruusujen Aika koptelefoons gedragen. Het heeft nog even geduurd tot dat het eerste festival plaatsvond op deze manier. In het begin van de jaren 90 vonden de eerste feesten plaats. met name milieu activisten namen dit initiatief, zodat overlast aan de flora en fauna in de omgeving tot een minimum beperkt werd. Een van de eerste stille disco’s werd zelfs georganiseerd door 2 Nederlandse dj’s!

In de jaren hierna vonden zelfs stille concerten plaats en live-optredens in combinatie met een film. Met de meerdere kanalen op de koptelefoons kan je kiezen waar je op dat moment naar wil luisteren. Inmiddels is de silent disco een rage over de hele wereld en zo ook in Nederland. Wij voorzien je dan ook graag van de benodigde materialen om er zelf een unieke ervaring van te maken!

Waar worden onze silent disco sets allemaal voor gebruikt

Silent disco kinderfeestje

Silent kinderdisco

Ook voor de jongste feestvierders is silent disco een groot succes! Onze sets zijn te huur vanaf slechts enkele koptelefoons. Koppel eenvoudig de zender aan uw tablet, telefoon of laptop om een leuke playlist af te spelen via Spotify of YouTube. Muziek aan het het disco feestje kan beginnen!

Silent Disco DJ Battle 3

Silent disco DJ battle

Drie dj’s met allen een eigen genre muziek en toch één groot feest in de zaal. Met 3 zenders kunnen de bezoekers zelf kiezen op hun koptelefoon naar welke muziek en dj ze luisteren. Bovendien geeft koptelefoon licht in de kleur van het kanaal waar ze naar luisteren. Kleur de dj-booth in diezelfde kleur en het silent disco battle feest is compleet!

Silent yoga

Bijzondere silent disco toepassingen. Trainen in de buitenlucht, de trainer goed verstaan, lekkere muziek erbij! Zonder overlast te verzorgen voor de omgeving. Met onze silent disco accu pakketten heeft u geen stroom meer nodig. Fitness of yoga, samen hardlopen of trainen midden in het bos. Alles kan met de verhuur pakketten die wij hier speciaal voor samengesteld hebben.

Silent disco yoga. Huur koptelefoons voor een sport evenement.

Congres, vergadering, vertolken

De koptelefoons worden niet alleen gebruikt voor feestjes. Ook voor presentaties en lezingen zijn ze zeer geschikt. Bijvoorbeeld in beurs-zalen waar te veel omgevingsgeluid niet wenselijk is. We voorzien de sprekers van een draadloze headset en de bezoekers van een hoofdtelefoon. Dit kan met de 3 kanalen in 3 zalen of area’s tegelijk. Maar ook in 1 zaal met 3 talen tegelijk. Wij voorzien dan 3 tolken van een eigen microfoon en zender, waar de bezoeker op zijn koptelefoon kan kiezen naar welke taal/kanaal er geluisterd wordt. Wist u dat wij ook álle audiovisuele materialen voor uw presentatie of beurs kunnen leveren via onze PartyZaan website.

IMG_4595
Silent disco bingo huren

Silent disco bingo

Silent Disco Bingo is vooral heel populair bij de muzikale versie van bingo. Hier strepen de spelers geen getallen af die omgeroepen worden, maar moeten zij actief luisteren naar diverse artiesten en muzikale cues die afgespeeld worden. Omdat elke speler zijn/haar eigen koptelefoon heeft, kunnen zij zich volledig op het spel concentreren.

Vragen over de mogelijkheden​

Heb je naar aanleiding van de bovenste tekst onderdelen toch nog vragen over de werking van silent disco? Wij beantwoorden deze natuurlijk graag. Je kunt ons bellen, mailen of natuurlijk bij ons langs komen in onze showroom in Zaandam. Wil je zelf een silent disco party organiseren? Dan kan je een offerte bij ons aanvragen, of direct een bestelling doen via de productenpagina. Wij wensen je alvast heel veel plezier met deze unieke ervaring!

BEL DIRECT