Search

Gratis verzending door heel Nederland vanaf € 60,- 

Zeer scherpe prijzen voor koptelefoons en zenders

De beste Silent Disco koptelefoons op de markt

Te huur in ieder gewenst aantal

Een silent disco schoolfeest is anders dan je gemiddelde schoolfeest. In dit blog beschrijven we wat de unieke eigenschappen zijn en geven we tips om van jouw silent schoolfeest een succes te maken.

Om van jouw schoolfeest een silent disco-variant te maken, vervang je je speakers door onze koptelefoons. Je sluit de DJ-set aan op een zender en elke leerling krijgt een eigen koptelefoon om van de muziek te genieten. Zo geef je iedereen een unieke ervaring!
Je ontvangt de set alvast enkele dagen voor aanvang van het feest per post. Bij de set wordt ook sluitmateriaal en een retourlabel geleverd. De dag na het feest lever je de set in bij een PostNL-punt en ben je helemaal klaar!

Unieke eigenschappen silent disco schoolfeest

Met een koptelefoon op je hoofd voel je je meer geïsoleerd en kun je écht opgaan in de muziek. Je hoort niets anders dan de muziek (geen gezang, geschreeuw of omgevingsgeluiden), waardoor overgaan tot dansen een stuk natuurlijker wordt.

In welke mate je opgaat in de muziek hangt ook samen met het volume. Wat de ene leerling echter prettig vindt, kan voor een andere veel te hard of zacht zijn. Elke koptelefoon heeft zijn eigen volumeregeling, waardoor iedereen in staat is om het ideale volume in te stellen. Hierdoor hoeft ook niemand over de muziek heen te schreeuwen en heb je ook geen last van een piep in je oren.

Voor scholen die midden in woonwijken liggen kan geluidsoverlast een probleem zijn. Buren klagen al vrij snel over boem-boem-boem muziek en je zou graag de goede band willen behouden. Met een silent disco schoolfeest elimineer je dit probleem volledig en kun je naar hartenlust feesten, zonder overlast voor de buurt.

Tips voor jouw silent disco schoolfeest

Tip 1: Het uitdelen en terugnemen van koptelefoons. Lichtgevende koptelefoons zijn een leuk souvenir en mensen nemen ze graag mee naar huis. Om verwarring te voorkomen, geef je iedereen die binnen is een koptelefoon en iedereen die naar buiten gaan levert een koptelefoon in.
Zorg voor een duidelijk uitgifte- en inleverpunt waar je snel de koptelefoons kunt aanreiken en aanpakken.

Tip 2: De dansvloer. Aan het begin van de avond is deze nog leeg. Volgens diverse DJ’s kan het opwarmen van het publiek nog wel eens lastig zijn. Zij geven aan dat dit is, omdat doorgaans niemand de eerste wil zijn en bijvoorbeeld geen bas voelen. Zodra de sfeer er een beetje in zit en de dansvloer voller loopt, is dit geen enkel probleem meer.
Met een verplaatsbare wand (zoals een pipe-and-drape gordijnwand) kun je je dansvloer eerst klein houden en later op de avond vergroten; afhankelijk van hoeveel leerlingen er zijn.

Tip 3: Silent Disco DJ-battle. Zet meerdere DJ’s tegenover elkaar in een strijd om de liefde van het publiek. Met een extra zender (of twee!) kun je een extra DJ inzetten. Door middel van een schakelaar op de koptelefoons kunnen leerlingen zelf bepalen naar welke DJ ze willen luisteren. Je hebt de koptelefoons en zender toch al in huis.. huur een zender erbij and let the battle begin!
Lees meer over een Silent Disco DJ-Battle in een eerder blog.

Extra informatie

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, op- of aanmerkingen? Neem dan gerust even contact op. Dat kan via een berichtje op de site, per mail of per telefoon.
We zitten elke dag klaar om je vlot van antwoord te voorzien!

BEL DIRECT